Nadat op 20 april aan de Lage Wolboomsdijk en de Wolboomsweg in Aalten op meerdere plekken chemische stoffen werden gevonden, is er dinsdag(25-4) helaas opnieuw een verdachte stof aangetroffen in het buitengebied van gemeente Aalten. Het gaat om de Welpshofweg, een zandweg.

De nieuwe vindplaats bevindt zich zo’n anderhalve kilometer van de vorige vindplaats. Er zijn dan ook sterke vermoedens dat het hier om dezelfde chemische stof gaat, vermoedelijk afval van de productie van drugs.

De weg wordt afgesloten en blijft dat zolang het onderzoek loopt. Het gaat om chemische stoffen die zeer waarschijnlijk gevaarlijk zijn voor mens en dier. Gemeente Aalten roept inwoners dan ook dringend op de afsluitingen te respecteren en het gebied niet te betreden.

De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden

Mogelijk heeft iemand onlangs iets verdachts gezien aan of in de buurt van de Welpshofweg of eerder in de Wolboom. Of misschien heeft iemand hier gereden met een autocamera. In dat geval vragen we diegene om die informatie en/of beelden te delen met de politie. Dat kan door te bellen met 0900-8844. Andere informatie die kan helpen in het onderzoek naar deze lozing is ook welkom. De gemeente Aalten gaat opnieuw aangifte doen van dit misdrijf.

Ziet u iets verdachts? Meld het, want dat loont altijd!

De gemeente en de politie doen er alles aan om onveilige situaties te voorkomen en aan te pakken. Zij zijn hierbij ook afhankelijk van meldingen die inwoners, bedrijven en instellingen doen. Wanneer u vermoedt dat een situatie niet helemaal klopt, kunt u dat bij de politie melden via 0900-8844. Het is ook mogelijk om anoniem een melding te doen. Dat kan telefonisch via

0800-7000 of door het online invullen van een formulier op www.meldmisdaadanoniem.nl. Direct verdachte en/of levensbedreigende situaties kunt u melden via 1-1-2.