Op donderdagavond 4 mei, na de dodenherdenking is er een herdenkingsconcert van OAZE. Het concert vindt plaats in de Jacobskerk in Winterswijk. Het projectkoor OAZE zingt onder leiding van Wim Ruessink enkele composities die aansluiten bij de 4 mei herdenkingen. Dit jaar is de muzikale begeleiding in handen van Jan Willem Docter op orgel. Sopraan Emma Ebbers uit Gaanderen zingt het Pie Jesu uit het Requiem van Fauré. De baritonsolist is Peter Arink.

 

Herdenkingsconcert

Jaarlijks organiseert OAZE een kort herdenkingsconcert. Dit is steeds op 4 mei in de Jacobskerk. Omdat de inrichting van de Jacobskerk flexibel is geworden kan het publiek met het gezicht naar het orgel gaan zitten en zingt het koor nu onder het grote orgel. Dirigent Wim Ruessink: “We kunnen nu de klanken van het orgel laten samensmelten met het koor, dit zal het samenspel extra diepte geven”.

 

Voor het eerst bij OAZE

De 17 jarige Emma Ebbers uit zingt voor het eerst mee met OAZE. Ze neemt de sopraansolo uit het requiem voor haar rekening. Hierbij wordt ze begeleidt door het orgel. Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze toch al veel zangervaring. Ze begon op 5-jarige leeftijd bij kinderkoor van de Ulftse Nachtegalen. Tegenwoordig zingt ze bij het Jeugdkoor de Ulftse Nachtegalen. Bij het koor heeft ze al diverse solo’s gedaan. Ook zong ze onlangs het Avé Maria van Schubert als solist. Ze doet nu eindexamen Havo aan het Ludgercollege in Doetinchem. “Ik vind het Pie Jesu dat ik ga zingen erg mooi en ben blij dat ik mag meewerken”.

 

Kaarten kopen is niet nodig

Het concert is gratis toegankelijk. Bij de uitgang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om de kosten te dekken. Het concert is op donderdag 4 mei rond 20.30 uur, aansluitend aan de dodenherdenking in de Jacobskerk op de Markt in Winterswijk.