Vrijdag 1 juli is het Festival Een Nieuwe Tijd in de DRU in Ulft. Deze vrijdag staat geheel in het teken van de wederopbouwtijd. Op het festival brengen we samen met de gemeente Aalten en Oost Gelre de thema’s erfgoed en duurzaamheid onder de aandacht.

Het festival Een Nieuwe Tijd! sluit een bijzonder samenwerkingsproject af. Elf Achterhoekse gemeenten brachten samen het erfgoed van de wederopbouwperiode op allerlei manieren onder de aandacht. Zo is veel meer kennis over en waardering ontstaan voor die tijd. Daarmee kunnen we ons voordeel doen in de aanpak van grote maatschappelijke vraagstukken die nu spelen, zoals de woningnood, schaarste van materiaal en de overgang naar duurzame energie.

We maken op 1 juli ook de brug naar de toekomst. Bezoekers krijgen allerlei tips over het groener maken van hun omgeving. Denk aan het vervangen van tegels in de tuin door planten, of het verduurzamen van een monument. Winterswijk Duurzaam geeft een lezing en Wouter van Eck vertelt over de nut en noodzaak van voedselbossen.

Tussen 14.00 en 20.00 uur is een ieder van harte welkom. Het festival is gratis te bezoeken.