Zaterdag 25 juni is de markt van Winterswijk het toneel van een nieuwe traditie, de Winterswijkse Popprijs voor jong Winterswijks poptalent. Inmiddels zijn er al diverse aanmeldingen binnen van bands, singer- songwriters, hiphop artiesten en rappers. Jong talent dat zich nog niet heeft aangemeld en toch graag mee wil doen kan zich alsnog opgeven maar dan wel zo snel mogelijk. Vooral singer-songwriters worden hierbij aangespoord. Op zaterdag 25 juni, vanaf 21.00 uur, geven de deelnemende muzikanten een spetterend concert waar het publiek hopelijk in groten getale op afkomt.

Hun verrichtingen worden beoordeeld door een deskundige jury. Zij bepaalt wie uiteindelijk de winnaar wordt van de popprijs 2022, een stimulans voor verdere ontwikkeling op het terrein van de popmuziek. Het is de bedoeling dat de popprijs, een initiatief van de gemeente Winterswijk i.s.m. Boogie Woogie – instituut voor kunst en cultuur -, een jaarlijks terugkerend fenomeen wordt.

 

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Winterswijk besloten dit jaar dat de popprijs er komt. Voor de winnaar stelt de gemeente € 1000 ter beschikking. In overleg kan dit bedrag worden ingezet voor verdere ontwikkeling op het terrein van de popmuziek. Daarbij moet gedacht worden aan bijvoorbeeld een opname dag en een mix dag bij Boogie Woogie, marketing of maken van een website.

 

Bands, singer- songwriters, hiphop artiesten en rappers kunnen zich dus nog aanmelden via info@boogiewoogie.nl (voorkeur) of telefonisch: 0543 51 55 69. Deelname is gratis en staat open voor jonge muzikanten t/m 21 jaar! 1572 Het concert in het kader van de popprijs is onderdeel van het Midzomer Mondriaan Cultureel Festival Weekend dat in het teken staat van 1572, de geboorte van Nederland