Het is een felbegeerde titel in het amateur-wielerpeloton: het districtskampioenschap. Wielerclub De Stofwolk organiseert op maandag 6 juni, Tweede Pinksterdag, de kampioenschappen voor het district Oost. Met de Needse Berg als scherprechter in het parcours.

De renners zijn onder meer afkomstig uit Gelderland en Overijssel. Er staan die dag diverse categorieën aan de start: nieuwelingen, dames en heren.

Volgens Jessica Jansen van de evenementencommissie van De Stofwolk hebben zich nu al meer dan 260 renners ingeschreven. De coureurs wacht die dag een fikse uitdaging. Want de Needse Berg mag dan niet steil zijn, de glooiende helling moet meermaals en van diverse kanten worden bedwongen. Waarbij bovendien ook de wind nog eens vrij spel heeft.

De start en finish liggen op de brede rondweg, waarbij het in de sprint glooiend omhoog gaat. “Wat altijd garant staat voor een fraai kijkspel.” Het startschot valt om 09.00 uur voor de masters. Rond het middaguur is het de beurt aan de nieuwelingen en de dames. De kampioenschappen eindigen rond 16.30 uur met de wedstrijden voor de categorieën elite, belofte en junioren.