Op zaterdag 11 juni a.s. organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek in Winterswijk een PeuterParty ter ere van de nationale BoekStartdag. Het feest begint om 10.00 uur en zal duren tot 13.00 uur. Tijdens de PeuterParty wordt twee keer (9.30 en 11.30 uur) de gratis voorstelling ‘Maar eerst ving ik een monster’ gespeeld. De toegang tot de PeuterParty en de voorstelling is gratis, maar voor het bezoeken van één van de voorstellingen is reserveren noodzakelijk: www.oostachterhoek.nl/peuterparty.

Feest voor de allerjongsten Normaal organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek de PeuterParty voor alle kinderen van 2 t/m 5 jaar tijdens de Nationale Voorleesdagen (januari/februari). Dit jaar kon het feest niet doorgaan, in verband met de toen geldende coronamaatregelen. Reden genoeg om in juni eens flink uit te pakken. Naast het bezoeken van de voorstelling kunnen de peuters dansen, knutselen en natuurlijk wordt er voorgelezen. Ook is er muziek. En dat alles helemaal gratis. Programma met theatervoorstelling Prentenboek van het Jaar Katiuscia Principato treedt tijdens ‘de party’ twee maal op met de voorstelling ‘Maar eerst ving ik een monster’, naar het Prentenboek van het Jaar van Tjibbe Veldkamp. Alweer voor de zevende keer maakt Katiuscia een muziektheatervoorstelling in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Haar voorstellingen zijn lief, verrassend en vooral muzikaal. Vanuit een kleurrijk decor zingt ze over de monsters onder je bed. Woont er een monster onder het bed?

Ik zag hem volgens mij, dacht ik, zonet.

Fluffig en zacht.

Grappig en gek.

Met één oog,

en een hele lange nek

Met scherpe tanden,

en een krul in de staart

Ik zag er ook een,

met een mega lange baard.

Één kan goed zingen

De ander erg vals.

Met de derde danste ik

Een snelle Weense wals.

Toen moest ik gaan slapen

M’n wekker gezet.

Zag ik daar nou echt een monster onder m’n bed?