Op basis van de prestaties in de provinciale Gelderse beker, mocht WDV op zaterdag 21 mei deelnemen aan de landerlijke bekercompetitie. Ook op diezelfde dag nam de St. Jozefschool deel aan het NK schooldammen.

 

Als provinciaal team presteerde WDV boven verwachting. Het moest daardoor zelfs tweemaal de degens kruisen met nationale topteams, maar volgens verwachting bleek het daartegen niet opgewassen. Maar de overige vier wedstrijden werden wel gewonnen waarmee het maximale eruit werd gehaald. Daarmee eindigde het op punten op een gedeelde 3e plaats, maar op basis van weerstand op een alsnog uitstekende 7e plaats. Als beloning heeft WDV zich direct geplaatst voor de editie van volgend jaar. Bij WDV hadden Erik ten Hagen (8 uit 6) en Theo Stoverinck (7 uit 6) een plusscore terwijl Mark Sanders 6 punten scoorde. Frits Zegelink behaalde 4 punten, maar had wel de sterkste tegenstand en haalde op de belangrijke momenten de punten.

 

In Loenen aan de Vecht werd het NK schooldammen gespeeld met een 34 teams tellend deelnemersveld. Vanwege corona zijn alleen de lokale toernooien gespeeld waardoor de tegenstand nog een vraagteken was. Maar de St. Jozefschool handhaafde zich knap in de bovenste helft van de ranglijst en behaalde met 8 punten uit 7 wedstrijden een mooie 10e plek.