Winterswijk mag zich in 2022 het hele jaar winnaar van de European Green Leaf Award noemen. Dit is een hele eer. Hierbij werkt de gemeente samen met het Directoraat Environment van de Europese Commissie. Burgemeester Bengevoord en  Deputy Director-General Child van de Europese Commissie tekenden op 19 mei in Brussel een intentieverklaring om de afspraken hierover vast te leggen.

Aan de European Green Leaf Award is een geldbedrag van € 200.000,- verbonden. Dat bedrag wordt uitgegeven aan projecten die Winterswijk duurzamer maken, duurzaamheid promoten en Winterswijk op de kaart zetten als duurzame gemeente. De gemeente Winterswijk laat maandelijks aan de Europese Commissie zien wat de voortgang hiervan is.

Deputy Director-General Child toonde zich erg geïnteresseerd over de manier waarop Winterswijk samen met haar inwoners duurzaamheidsproject oppakt. Hij vraagt ons om deze manier van werken uit te dragen zodat andere gemeenten in heel Europa hiervan kunnen leren. Hij had zich goed verdiept in Winterswijk en kon zelfs het verhaal van de ‘Wonder-IJsbaan vertellen’. Burgemeester Bengevoord legde uit dat de Green Leaf Award Winterswijk echt helpt om duurzaamheid verder uit te dragen.

Meer informatie over de Green Leaf is te vinden op www.greenleafwinterswijk.nl, de facebookpagina @winterswijkgreenleaf en het twitter-account @greenleafwwijk.