Bierbrouwer Wentersch uit Winterswijk introduceert een nieuwe biervariant met de naam Van Hier. Bijzonder is dat deze geheel bestaat uit Achterhoekse ingrediënten. De naam Van Hier is gekozen uit de vele honderden inzendingen die binnen kwamen na de oproep in de media. Frans Miggelbrink riep in zijn vlog de hulp in van het Achterhoeks publiek. Het is een puur Achterhoeks bier geheel in lijn met het gedachtengoed van Smaakacademie Achterhoek.

Met hop, mout en gerst van hier

Bier Van Hier bestaat enkel uit Achterhoekse ingrediënten, dus ook de hop en de mout. Daarmee is het een Puur Achterhoeks bier zoals de experts van Smaakacademie Achterhoek het graag zien: streekproducten die ook echt bijdragen aan het landschap gebaseerd op het vakmanschap van de hele foodketen in de regio. In de academie werken graantelers, brouwers, de mouterij, leerlingen en docenten aan nieuwe Achterhoek Food producten. Voor het thema Puur Achterhoeks bier is in 2022 de uitdaging opgepakt om de teelt van brouwaardige gerst weer terug te brengen naar de eigen regio.

Zomerhit            

“Om meer gerst in het Achterhoekse landschap te krijgen zijn biervarianten nodig die gewaardeerd worden door de consument in het hele land. Met het vakmanschap van brouwers, zoals dat van Wentersch, is dat zeker mogelijk. Van Hier is een heerlijke fris zomerse dorstlesser. Ik denk de zomerhit van 2022” zegt Maurits Steverink van Smaakacademie Achterhoek.

Als de Achterhoeker

Erwin Hoftijser, de brouwmeester van Wentersch noemt het bier Van Hier net als de Achterhoeker: ongecompliceerd, gemoedelijk en passend bij elk gezellig dorstig moment. Van Hier is een doordrinkbaar bier, gebrouwen door Achterhoekers voor Achterhoekers. En natuurlijk ook voor alle Nederlanders die de Achterhoek en haar landschap een warm hart toedragen. “Met Van Hier willen we ook laten zien dat met Achterhoekse grondstoffen top-producten gemaakt kunnen worden. Elke slok van dit bier draagt bij aan een eerlijke boterham voor de Achterhoekse agrariër, een mooier landschap en meer biodiversiteit. Zo drink je de Achterhoek weer mooi. Heerlijk toch!” meldt de brouwmeester.

Van Hier is vanaf nu te verkrijgen bij slijterijen en horeca in de Achterhoek. Proost op bier Van Hier!