Na afgelopen week de inhaalwedstrijd bij Doetinchem te hebben verloren, kreeg het zelfde WDV 6-tal kans op revanche op bezoek bij Lent. Na een reeks van nederlagen deed WDV een poging de negatieve spiraal te doorbreken.

 

Augustin Saouadogo kwam door een kaatstingzet een schijf achter. Hierna bleeft hij vechten en leek nog tot een eindspel te komen, maar door een kleine combinatie wist de tegenstander Augustin van dam te houden. Erik ten Hagen trok de stand al snel weer gelijk. Zijn tegenstander misrekende zich waardoor Erik het initiatief kreeg en met geduldig spel werd dit tot schijf- en partijwinst omgezet.

 

Hierna leken er voldoende kansen te zijn, maar WDV kwam bedrogen uit. Jan Elgershuizen wist nog wel schijfwinst af te dwingen, maar hield een ongemakkelijke stand over. Uiteindelijk kwam Jan vast in een web van combinaties, kwam hier niet meer uit en verloor zelfs nog. Bij de partij van Frank ten Hagen leek lang niet veel aan de hand, maar onder tijdsdruk liep Frank in een kleine damcombinatie en verloor.

 

Gerard Korten wist wel de druk op zijn tegenstander te zetten, maar de tegenstander wist zich goed te verdedigen. Er kwam een wederzijdse doorbraak naar dam waarna tot remise werd besloten. Henk Sonderen kwam met meer fortuin tot remise. In het middenspel verloor Henk een schijf waarna hij op zoek moest naar een doorbraak naar dam. Uiteindelijk kwam hij tot een eindspel met slechts één schijf minder met een nipte remise als resultaat.

 

Hoewel er kansen lagen, werd er dus toch ruim met 8-4 verloren. Volgende week krijgt WDV in Wageningen een laatste kans om het seizoen met een beter gevoel te eindigen.