rtvslingeland

Na een zeer spannende ontknoping van het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is Lauri Maris met vijf punten uit zeven duels op het podium geëindigd. Omdat Lauri en haar medekoploper in de voorlaatste ronde hadden verloren was de strijd in de categorie meisjes C spannend tot de laatste zet. In die laatste ronde wist de speelster van het WSG te winnen van één van de drie koplopers, maar de partij van de andere twee koplopers eindigde niet in remise, waardoor Lauri op de gedeelde tweede plaats met vijf punten eindigde. Op basis van de tiebreak score leverde haar dat de beker voor de derde plaats op.

Thiemen Dekker, een andere jeugdspeler van het WSG, scoorde in de algemene C-groep in de negende en laatste ronde zijn vijfde remise en eindigde op die manier op precies vijftig procent met 4,5 uit negen. Het toernooi werd in de Meivakantie gespeeld in Almelo.

In diezelfde Meivakantie speelden de schakers van het WSG voor de titel Schaak Vrij. Om deze titel wordt gespeelde in de vakantieperiodes. Vanwege de Coronamaatregelen kon dat dit jaar drie in plaats van vier keer. Alfred Schley is met glans winnaar geworden van deze editie. Hij haalde maar liefst 9,5 punten uit 12 ronden en liet de achtervolgers ruim achter zich. Hij scoorde twee keer drie uit vier en de laatste speelavond zelfs 3,5 uit 4. Met die overwinning is hij tevens winnaar van de B-groep. Hoewel Marcel Krosenbrink net de zes partijen haalde eindigde hij onbedreigd met een score van 4 uit 6 als eerste in de A-groep. Een beker is er ook voor Marijn Visser in de C-groep. Met een score van 4 uit 8 hield hij Daniël Barachtjansky achter zich, die hetzelfde percentage behaalde, maar minder partijen speelde. In totaal hebben er 23 verschillende spelers meegedaan aan Schaak Vrij.