Nadat de viering van 75 jaar bevrijd Winterswijk tot twee keer toe moest worden uitgesteld, geeft de Koninklijke Winterswijksche Orkest Vereeniging dit jaar op 5 mei een Vrijheidsconcert in Theater de Storm. Het gratis toegankelijk concert begint om 20.15 uur en als solisten treden vocalisten Ronald Douglas en Mieke Slaats – Frumau op.

 

Het harmonieorkest, dat onder leiding staat van Christian Ansink, wil het geluk dat vrijheid ons biedt graag uitdragen en het de wereld toewensen. De huidige situatie in Oekraïne laat nog maar eens duidelijk zien dat vrijheid een groot goed, maar niet vanzelfsprekend is. Deze omstandigheid heeft ook gezorgd voor wat aanpassingen in het concert. Het concert zorgt dat we iedereen die in een oorlog, wereldwijd, het leven liet kunnen gedenken, maar ook de vrijheid kunnen vieren. De intentie van 4 en 5 mei. Zo staat er zowel filmmuziek, klassiekers uit die tijd als muziek om de saamhorigheid te uiten op het programma.

 

Kaarten zijn te reserveren via Theater de Storm via tel. 0543-519285, via de website www.theaterdestorm.nl of aan de theaterkassa tijdens openingstijden.

Dankzij een bijdrage van de Provincie Gelderland is het concert gratis toegankelijk.