Een werkgroep van centrumondernemers van ABH City, de winkeliersvereniging van Winterswijk, is samen met klimaatadviseurs van gemeente Winterswijk bezig met een groen en klimaatadaptief winkelcentrum. Tijdens een gezamenlijke schouw bekeken ze de mogelijkheden om winkelstraten te vergroenen.

 

Op een aantal plekken start een pilot, waarin op korte termijn planten aan het straatbeeld worden toegevoegd. De locaties zijn:

· Meddosestraat: Gaaf Bloembinder

· Wooldstraat: De Heer IJs & Snacks

· Wooldstraat: Milikan Juwelier

 

Bijvoorbeeld geveltuinen met verticaal groen, groen over de winkelstraat heen en het opknappen van bestaande geveltuinen. Het idee is dat de plekken dienen als proeftuin en andere ondernemers enthousiast maken om ook hun pand te vergroenen. Mooie voorbeelden van het sfeervol toepassen van groen zijn nu al te vinden in de Meddosestraat bij Koffiehuis De Koets en in de Ratumsestraat. Naast het vergroenen van de panden door de ondernemers zelf pakt de werkgroep ook grotere projecten op, zoals het plaatsen en vervangen van bomen en waterberging.

Overige centrumondernemers worden de komende maanden geïnformeerd over de vergroeningsmogelijkheden en opgeroepen om een groene bijdrage te leveren. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich nu al melden bij Peter ten Hagen, voorzitter van ABH City, via info@abhcity.nl of (06) 36 43 20 19