Inwoners van de gemeente Aalten met een laag inkomen ontvangen 800 euro energietoeslag, ter compensatie van de sterk gestegen energieprijzen. Bij de eerste ca. 250 inwoners wordt het bedrag rond 1 april naar hun rekening overgemaakt.

 

De overheid heeft op 15 maart bekend gemaakt dat er een energietoeslag van maximaal 800 euro uitgekeerd mag worden. De precieze invulling (verdeling) en uitkering wordt aan de gemeenten overgelaten. Gemeente Aalten heeft besloten dat inwoners met een inkomen tot 120% van het wettelijk sociaal minimum een eenmalige energietoeslag van 800 euro per huishouden kunnen ontvangen. Laborijn zorgt voor de uitbetaling van de energietoeslag.

Snel overmaken

Wethouder Joop Wikkerink: ‘Vooral inwoners met een laag inkomen maken zich zorgen over de hoge energierekening, merken we. Nu er voor deze groep een kleine compensatie van de gestegen energiekosten mogelijk is, vinden wij het van het grootste belang dit ook snel te regelen. Vandaag, 29 maart, hebben we als college de regeling vastgesteld. Laborijn zorgt ervoor dat onze inwoners met een bijstandsuitkering al rond 1 april hun energietoeslag ontvangen. Andere inwoners met een laag inkomen – die wij natuurlijk niet allemaal kennen – roepen we met klem op zelf in actie te komen en de energietoeslag aan te vragen.”

Eenvoudig aanvragen

Inwoners die een bijstandsuitkering van Laborijn ontvangen, hoeven niets te doen. De energietoeslag wordt automatisch aan hen toegekend en overgemaakt. Andere inwoners met een laag inkomen (tot 120% van de bijstandsnorm) kunnen tot 30 juni 2022 de energietoeslag aanvragen bij Laborijn. Hiervoor is een eenvoudig aanvraagformulier beschikbaar via de website: www.laborijn.nl/energietoeslag-2022.