arrivavignet

Het rapportcijfer voor het regionaal openbaar vervoer van Arriva is dit jaar wederom gestegen, naar een 7,8. Dat blijkt uit de jaarlijkse OV-Klantenbarometer van CROW-KpVV.

 

De OV-Klantenbarometer meet verschillende onderdelen. Veiligheid staat bij Arriva hoog in het vaandel, dit geldt zowel voor medewerkers als voor reizigers. Alle Arriva gebieden scoren op dit onderdeel hoger dan een 8,2. Ook op gebied van het verstrekken van reisinformatie gaan alle regio’s in waardering omhoog. Het gaat zowel om de informatie die in treinen en bussen wordt verstrekt als de informatie rondom (incidentele) verstoringen op het spoor. 

Instappen in een Arrivatrein

Wat opvalt in de beoordeling van de treinlijnen is de hoge waardering voor het instappen. Daarin scoren bijna alle treindiensten van Arriva een 9 of hoger.

Alle regionale treinen van Arriva zijn laagvloers. Dat wil zeggen dat de trein zo goed mogelijk aansluit op het perron voor een zo drempelloze opstap als mogelijk. Daardoor kunnen ook alle reizigers die gebruik maken van een hulpmiddel zonder assistentie in al onze treinen instappen.