Het harmonieorkest van Concordia Kotten neemt de bezoekers mee op reis naar Scandinavië. (Foto: Geert Leemkuil)

 

 

Vier geledingen van muziekvereniging Concordia trappen af op zondagmiddag 3 april met een gezamenlijk concert onder de noemer ‘Concoronadia’. Met andere woorden: de Kottense muzikanten spelen de frustratie over de afgelopen twee ‘verloren’ coronajaren ontspannen van zich af met een zeer gevarieerd programma, zowel qua onderdelen als muziekwerken.

Het programma begint met optredens van de minirettes en majorettes onder leiding van Kim Stemerdink en Manon Bonnink. De minirettes dansen op de filmmuziek Encanto (Vajèn van den Bosch) en de majorettes doen hun dans op Unstoppable van Sia. Met deze act nemen de majorettes ook deel aan het NK op 9 en 10 april in Almere. Ter afwisseling vertonen ook drie duo’s en een trio hun danskunsten.

Dan wordt het podium vrijgemaakt voor het beginnersorkest, geleid door Miranda Loff. Zij dirigeert na het optreden van deze jeugdige talentjes ook het concertprogramma van LINK. Dit ‘schakelorkest’ brengt aansprekende nummers zoals Jerusalema, Colonel Hathi’s, Game of Thrones en African Scenes.

Harmonieorkest Na de pauze komt het harmonieorkest aan bod. Onder leiding van Henk-Jan Heijnen neemt dit gezelschap de toeschouwers mee op een muzikale reis door Scandinavië. Zo wordt het beroemde noorderlicht tot leven gebracht in Aurora Borealis. Componist Rosso Galante verklankt de schoonheid en het mysterie van de lichten in een weelderige compositie. Van de beroemde Noors componist Edvard Grieg beleven de reisgenoten het sfeervolle ontwaken van de natuur in Morgenstimmung. De prachtige streek Valdres in Noorwegen (tussen Oslo en Bergen) gaf Johannes Hanssen inspiratie voor het componeren van de schitterende concertmars Valdres. Ook het componistenduo Benny Andersson en Björn Ulvaeus, bekend als de mannelijke helft van de populaire Zweedse popgroep ABBA, drukt een belangrijke stempel op dit concert. Concordia speelt hoogtepunten uit de musical Chess in een arrangement van Johan de Meij en brengt als spetterende slotstuk een door Peter Kleine Schaars bewerkte selectie ABBA-topsongs onder de noemer Mama Mia!

Boogie Woogie Het concert van Concordia vindt plaats op zondag 3 april in cultuurcentrum Boogie Woogie aan de Roelvinkstraat. De aanvang is om 14.30 uur. De entree bedraagt 7 euro inclusief één consumptie; jeugd tot en met 12 jaar heeft vrij toegang.