Foto: Frank Kanters
Kasteel Doorwerth staat in de TOP 5 van de ANWB verkiezing “Het allermooiste kasteel van Nederland” waarin 25.000 stemmen werden uitgebracht.
Een deskundige jury kiest uit de selectie van de vijf genomineerden te weten Kasteel Westhove (ZL), Kasteel Hoensbroek (LB), Kasteel de Haar (UT), Kasteel Huis Bergh (GD) en Kasteel Doorwerth (GD), het kasteel dat zich het ‘Allermooiste kasteel van Nederland’ mag noemen.
Dankbaar
Kasteelmanager Carine van Ketwich Verschuur: “We zijn erg dankbaar voor alle publieke stemmen voor kasteel Doorwerth en hopen dat de deskundige jury de kwaliteit, de toewijding en liefde voor ons kasteel door al onze medewerkers, vrijwilligers en uitbaters zal zien. Dat alles maakt ons kasteel zo ontzettend mooi, bijzonder, aantrekkelijk en toegankelijk”.
Bekendmaking winnaar
De winnaar wordt maandag 6 juni (tweede pinksterdag) bekendgemaakt op de Dag van het Kasteel. Bovendien worden alle 50 kastelen van de longlist opgenomen in een nieuw boek van de ANWB: De allermooiste kastelen van Nederland.