Per 17 mei verhuist de Kabelkrant en de TV uitzendingen van RTV Slingeland van kanaal 36 naar kanaal 40 bij Ziggo. Deze aanbieder gaat de zogenaamde transportstroom met lokale omroepen opnieuw indelen. Na deze aanpassing zullen de omroepen op de meeste settopboxen en TV’s weer met eigen naam in de zenderlijst vermeld worden.

Daarnaast kunnen ze in een aantal van de settopboxen, nu ook logo’s aan de overzichten toevoegen. Op termijn zullen ook de lokale omroepen met voice-control gezocht kunnen worden. De aanpassing van de transportstroom zal op de aangegeven datum plaatsvinden in de vroege ochtend. Hierdoor zullen de lokale omroepen tussen 01.00 en 09.00 beperkt beschikbaar zijn.  Daarna zullen de omroepen vanzelf weer verschijnen op hun nieuwe posities.

Voor een beperkt aantal TV’s zal het nodig zijn om daarna de kanalen opnieuw te zoeken.