Omroep Gelderland toert door de provincie met een grote verkiezingsbus met daarin een mobiele studio. Lokale- en streekomroepen verzorgen hierin, verspreid over 51 gemeenten, livestreams die in het teken staan van de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. De verkiezingsbus stopt op 17 februari in Winterswijk.

Van Ede, Tiel, Doetinchem, Apeldoorn tot Nijmegen en Arnhem: overal is de bus te zien. Vanuit de bus worden gevarieerde livestreams gemaakt die online te zien zijn. Elke lokale omroep verzorgt een inhoudelijk debat over issues die spelen, zodat inwoners goed geïnformeerd hun stem kunnen uitbrengen op 16 maart.

GLD Stemt Voor de gemeenteraadsverkiezingen wordt er in 51 Gelderse gemeenten een nieuw lokaal bestuur gekozen. Maar wat valt er te kiezen? Op wie stem je en welke partijen doen er mee? Op GLD Stemt vind je alle berichten en verhalen over de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Ook voor Winterswijk!

Live-uitzending Omroep Gelderland maakt tijdens de verkiezingstour ook wekelijks een live tv-uitzending in de grote steden van onze provincie. In elke uitzending van GLD Stemt maken we de balans op van de beloftes die gemeenten in die regio vier jaar geleden hebben gedaan. Wat is gelukt en wat niet? Je ziet het in GLD Stemt, iedere vrijdag om 17.20 uur op TV Gelderland. Meer weten? Kijk dan op GLDstemt.nl.

De verkiezingsdebatten zijn tot 16 maart live te volgen via de online kanalen van Omroep Gelderland en van de lokale partners zelf. Het volledige (toer)schema is te vinden op gldstemt.nl.