Al jaren was er het idee om met het kouderecord van -27,4 graden wat was gemeten door Jaap Langedijk in Winterswijk in 1942 meer onder de aandacht te brengen. Ieder jaar op 27 januari was het wel ergens in het nieuws en zegt Wim Ruesink er is dan ook niets dat hier aan herinnert.  Op donderdag 27 januari 2022 is daar een einde aan gekomen. Bij de Winterswijkse Schaatsbaan staat nu een prachtig beeld gemaakt door Jan te Kulve die sprak over een koud Winterswijk maar met een warm hart. Diverse bedrijven hebben er aan meegewerkt mede ook door Harry Garritsen van de WUH. Mark van Dam voorzitter van de Winterswijkse Uitdaging sprak lovende woorden uit naar de bedrijven die dit mede mogelijk hebben gemaakt. Burgemeester Bengevoord en Jan te Kulve onthulde het prachtige beeld waar Jaap Langedijk zijn vinger op de thermometer legt en zag dat die eraan vast vroor.