Sinds september loopt het bezoekproject voor 75-jarigen. Inmiddels hebben zo’n 250 senioren, niet alleen 75-jarigen, een bezoek of alleen de informatiemap gekregen. Nog niet alle 75-jarigen van 2021 (met geboortejaar 1946) hebben wij aangeschreven en bezocht. Hiermee gaan we verder in de eerste maanden van dit nieuwe jaar. Tegelijkertijd starten wij vanaf februari met de 75-jarigen van 2022 (met geboortejaar 1947).

 

Hoe gaat dat ook al weer?

De 75-jarigen krijgen een felicitatiekaart met de aankondiging van een vrijblijvend deurbezoek door een ouderenadviseur. Bij zo’n deurbezoek ontvangen zij een informatiemap met informatie, advies en tips over allerlei onderwerpen.

 

Ouderenadviseurs

Ouderenadviseurs zijn getrainde vrijwilligers die kunnen helpen met informatie, advies en ondersteuning. Zij zijn onafhankelijk en gaan zorgvuldig om met de vragen of problemen die zij tegen komen. Zij werken samen met de ouderenbonden en met Sociaal Team de Post. De advisering van de ouderenadviseurs is gratis, laagdrempelig en aanvullend op de professionele ondersteuning.

 

Voor alle senioren

U kunt zelf ook contact opnemen met de ouderenadviseurs voor een deurbezoek, de informatiemap of een andere vraag. Daarvoor neemt u contact op met Claudia Bosscher (coördinator ouderenadviseurs), via telefoonnummer (06) 12 72 13 85 of mailadres cbosscher@winterswijk.nl