Omroep Gelderland toert vanaf vrijdag 4 februari door de provincie met een grote verkiezingsbus met daarin een mobiele studio. Lokale- en streekomroepen verzorgen hierin, verspreid over 51 gemeenten, livestreams die in het teken staan van de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. Een bijzonder samenwerkingsproject tussen de regionale omroep en 27 collega omroepen.

Van Ede, Tiel, Doetinchem, Apeldoorn tot Nijmegen en Arnhem: overal is de bus te zien. Vanuit de bus worden gevarieerde livestreams gemaakt die online te zien zijn. Elke lokale omroep verzorgt een inhoudelijk debat over issues die spelen, zodat inwoners goed geïnformeerd hun stem kunnen uitbrengen op 16 maart.

Live televisie-uitzending Omroep Gelderland maakt zelf tijdens de tour iedere vrijdag een live tv-uitzending in de grote steden van onze provincie. Op vrijdag 4 februari begint de eerste uitzending van GLD Stemt vanuit Ede. Het programma wordt gepresenteerd door Linda Geerdink en is iedere vrijdag om 17.20 uur te zien op TV Gelderland.

De Belofte Ik beloof! Dat spreken raadsleden uit bij de start van een nieuwe raadsperiode. Maar wát beloven ze nu eigenlijk? In elke uitzending van GLD Stemt maken we de balans op van de beloftes die gemeenten in die regio vier jaar geleden hebben gedaan. Wat is gelukt en wat niet?

De verkiezingsdebatten zijn tot 16 maart live te volgen via de online kanalen van Omroep Gelderland en van de lokale partners zelf. Het volledige (toer)schema is te vinden op gldstemt.nl.