Op maandag 24 januari gaat het Green Leaf-jaar in Winterswijk van start met de feestelijke onthulling van een plaquette op het raadhuis. Het evenement is tussen 12.30 en 13.15 uur live te volgen via internet.

De 45 minuten durende openingsceremonie kan vanwege de coronamaatregelen helaas niet fysiek plaatsvinden. Daarom is gekozen het hele programma digitaal plaats te laten vinden. Er zijn onder meer bijdragen van Rob Jetten, de nieuwe minister van Klimaat en Energie, van Eurocommissaris Virginijus Sinkevičius(Milieu, Oceanen en Visserij) en Regio Achterhoekvoorzitter Mark Boumans. Sluitstuk van het programma is de onthulling van de European Green Leaf-plaquette op het raadhuis, waarmee de start van het Green Leaf-jaar wordt gemarkeerd.

De openingsceremonie is tussen 12.30-13.15 uur te volgen via een livestream op:

https://programmastarter.nl/openingceremoniegreenleafaward

Vanwege het internationale karakter van deze bijeenkomst zal de bijeenkomst volledig in het Engels zijn.

European Green Leaf Award

Op 9 september 2021 won Winterswijk de European Green Leaf Award 2022. De Europese Commissie heeft deze prijs in 2008 ingesteld voor kleinere gemeenten en steden (20.000-100.000 inwoners) die zich onderscheiden op het gebied van milieu en klimaat. De European Green Leaf Award wordt jaarlijks uitgereikt. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 200.000 euro.