Winterswijk behoort tot de financieel meest gezonde gemeenten van alle gemeenten met 25.000 tot 50.000 inwoners in Nederland. Dit blijkt uit de BDO-benchmark Nederlandse Gemeenten 2022 van BDO Accountants & Adviseurs. Winterswijk krijgt van BDO het rapportcijfer 9.

De coronacrisis heeft een grote impact op de overheidssector. Veel gemeenten worstelen met financiële problemen en grote onzekerheden over het huishoudboekje voor de komende jaren. In deze roerige tijden weet de gemeente Winterswijk haar financieel gezonde positie te behouden en zelfs te versterken. In de ranglijst van 140 gemeenten met 25.000 tot 50.000 inwoners stond Winterswijk vorig jaar nog op plek 50 met een 8 als rapportcijfer. Dit jaar is Winterswijk gestegen naar de 46e plaats en scoort een 9 als rapportcijfer.

Wethouder Inge klein Gunnewiek (Financiën) is blij met deze positieve beoordeling: “Winterswijk staat er financieel goed voor en dat is prettig nu we voor een paar grote maatschappelijke investeringen staan, waaronder de huisvesting van scholen en mogelijk een nieuw Cultuurkwartier.”

BDO-benchmark

De BDO-benchmark Nederlandse Gemeenten komt dit jaar voor de vierde keer uit. In dit rapport brengt BDO de financiële gezondheid van alle 355 Nederlandse gemeenten objectief in kaart. Dit gebeurt op basis van de jaarrekening 2020 en de begroting 2022.