Op zaterdag 16 oktober organiseert de Winterswijkse IJsvereniging een groots skeelerevenement voor jong en oud op het nieuwe ijs- en skeelercomplex aan de Bataafseweg.

11-Buurtschappen Skeelertocht voor jeugd t/m 12 jaar

Om 13.30 uur wordt begonnen met de zogenaamde 11-Buurtschappentocht voor kinderen van de basisscholen. Zij skeeleren 11 rondjes, waarbij na iedere ronde een virtuele buurtschap wordt aangedaan en de controlekaart wordt geknipt. Na afloop krijgen alle kinderen een echte medaille. Tussentijds kan gepauzeerd worden met een drankje of een versnapering. Deelname is gratis ; ouders en grootouders mogen desgewenst meerijden.

1e editie Winterswijkse Skeelermarathon

Omstreeks 15.00 uur kunnen oudere jeugd en volwassenen starten aan de eerste versie van de Winterswijkse Skeelermarathon. Hierbij kan gekozen worden uit een hele-, halve- of kwart marathon. Iedere vijf rondjes moet de controlekaart worden geknipt, ook hier zijn er pauzes met een drankje mogelijk. Deelname aan de marathon is ook gratis, de rijders moeten wel een helm dragen.

Voor beide evenementen geldt dat het toertocht betreft, dus absoluut geen wedstrijd!

Voorinschrijving

Ofschoon deelname aan zowel het jeugdevenement als de marathon gratis zijn, is voorinschrijven gewenst; het aantal mogelijke deelnemers is beperkt. Voorinschrijven kan via het formulier op de website www.wijv.nl, pagina skeeleren. Aanmelden bij de start is alleen mogelijk wanneer er nog ruimte is.

Meer informatie : www.wijv.nl  Foto: PR wijv