Top drie Gelderse Roos Publieksprijs

Voor de Gelderse Roos Publieksprijs werd wekenlang druk gestemd. Er zijn maar liefst 5293 unieke stemmen uitgebracht. Het aantal stemmen per ingezonden project is op 24 september voor het laatst op de website van Erfgoed Gelderland gepubliceerd. De top drie is alvast bekend, maar wie de uiteindelijke prijswinnaar is, dat blijft nog even spannend!

 

De drie projecten die doorgaan voor de publieksprijs zijn in willekeurige volgorde als volgt: ‘Elburg en omstreken in oorlogstijd 1940-1945’ van Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop. In het kader van 75 jaar bevrijding maakten zij een omvangrijk herdenkingsboek met ondersteunende website over Elburg ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. ‘Vlasoven te Veene’ van Stichting Vlasoven te Veene. Op Landgoed Te Veene in Winterswijk Woold werd eeuwenlang vlas verbouwd en verwerkt. Dit jaar wordt de circa 200 jaar oude vlasoven teruggeplaatst en wordt er hard gewerkt deze te behouden voor volgende generaties. En ‘Hart van Loil’ van Stichting Hart van Loil, die tevens kans maken op de juryprijs zijn ook in de top drie voor de publieksprijs beland.

De Gelderse Roos is er voor erfgoedprojecten en activiteiten met impact De prijzen bestaan uit een geldbedrag van €1000,- en een tastbare Gelderse Roos, ontwikkeld door het CODA ExperienceLab. Op 15 november 2021 wordt bekend welke organisaties er met de prijzen vandoor gaan.