schaken

Voor het eerst sinds anderhalf jaar mochten de schakers van het WSG weer een competitiewedstrijd spelen. De start was nog even onwennig en de borden stonden wat verder uit elkaar dan bij de laatste wedstrijd voor de Coronabreak, maar al snel werd er weer als vanouds geschaakt. In het heetst van strijd kregen sommige spelers zelfs al weer een hand van hun tegenstander als teken van opgave of bij het accepteren van een remiseaanbod.
WSG 1 speelde tegen titelfavoriet ASV 2 knap 4-4. Han Schuurmans (snel klaar) en Arjan van Lith (partij van vijf uur) speelden remise. Daartussen wisten Jochem Mullink, Thiemen Dekker en Henrik Lösing te winnen. Een knappe prestatie van invaller Lösing en talent Dekker, die dit seizoen voor het eerst een basisplaats in de hoofdmacht heeft. Arent Luimes, Emma de Vries en Erwin Swerink moesten helaas met een nul genoegen nemen.
Het tweede team won een klasse lager met 4½-3½ van Voorst. Invaller Reinhard Cvetkovic, Dick van Wamelen en Dick Boogaard speelden remise. Henri Abbink en Bert te Sligte verloren. Een andere invaller, Remko Algera, won een mooie partij. Bij een 2,5-3,5 tussenstand wisten Gerard Harbers en Marcel Krosenbrink allebei een eindspel geduldig naar winst te schuiven.