Er wordt naarstig gewerkt aan de verplaatsing van de vlasoven die van het Kössink in Huppel naar het Woold gaat. De stichting die zich hierover ontfermt is tevens bezig activiteiten voor te bereiden om het verhaal van vlas tot linnen te kunnen vertellen. Dit kost natuurlijk geld en daarom doet de Stichting Vlasoven te Veene mee aan de tweejaarlijkse Erfgoedprijs Gelderse Roos 2021.

Het project dat de meeste stemmen krijgt ontvangt duizend euro. Winterswijk kent vele duizenden erfgoedliefhebbers en als die allemaal een stem uitbrengen dan kan de jonge stichting een gooi doen naar de titel. Klopt jouw hart voor Winterswijk? Deze wedstrijd loopt nog tot 1 oktober  en het is toegestaan om met meerdere e-mailadressen te stemmen.

Stem via de link: https://erfgoedgelderland.nl/formulieren/stemmen/