Hare Majesteit Koningin Máxima heeft donderdagmiddag 3 juni het nieuwe bedrijfspand van Hesselink Koffie in Winterswijk geopend. Het nieuwe pand is energieneutraal en de koffie wordt klimaatneutraal geproduceerd. Naast tal van duurzame innovaties, zoals 850 zonnepanelen, warmtepompen en een circulair interieur, is de buitenruimte ingericht om de biodiversiteit te versterken.

Nieuwe verpakking
Vanaf vandaag maakt Hesselink Koffie ook gebruik van de nieuwe monofolie-verpakkingen: 100% recyclebare verpakkingen, voorzien van het Naked Product-logo. Dit wil zeggen dat er zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van inkt en dat de verpakking maar uit één materiaalsoort bestaat. Hesselink Koffie heeft daarmee een Europese primeur en loopt hiermee vooruit op komende Europese richtlijnen.

Rondleiding voor koningin Máxima
Koningin Máxima kreeg tijdens een rondleiding door het koffielaboratorium en de koffiebranderij uitleg over het verwerken van koffiebonen, de verschillende stadia van het brandproces en het verpakken van de gebrande bonen. De koningin ging tevens in gesprek over actuele ontwikkelingen in de distributieketen van koffie en duurzaamheidsprojecten in koffie producerende landen. Aansluitend plantte Koningin Máxima, ter gelegenheid van de opening, een klimaatboom in de tuin van het pand.

Hesselink Koffie
Hesselink Koffie is in 1885 gestart vanuit de kruidenierszaak van de overgrootvader van de huidige eigenaar. Toen kleine kruideniers plaatsmaakten voor supermarkten, startte het familiebedrijf met de productie van koffie voor de regionale horeca. Hesselink heeft meerdere vestigingen in Nederland en een vestiging in Duitsland en levert onder andere aan particulieren, winkels, bedrijven en instellingen. “Als gemeente zijn we ontzettend blij met ondernemers als Hesselink Koffie, die zich steeds weer opnieuw weten te vernieuwen en te verbeteren. Ze zetten Winterswijk op de kaart. Daar is vandaag weer een mooi voorbeeld van.” zo concludeert burgemeester Joris Bengevoord.

Tijdens het bezoek zijn de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.