In september opent het Grenslandcollege zijn deuren. In het oude raadhuis van Winterswijk en het CIVON in Ulft zullen de colleges gehouden voor de twee praktijkgerichte HBO-deeltijdopleidingen management en gebouwgebonden installatietechniek.

Dit zijn zogenaamde Associate Degree-opleidingen. Belangstellenden met een MBO4-opleiding kunnen dan in twee jaar naast hun baan of na hun MBO-studie met een opleiding op HBO-niveau verder leren. Belangstellenden uit de Achterhoek en de grensregio kunnen zich nu al inschrijven voor de opleidingen. “We streven naar lesgroepen van maximaal 20 deeltijdstudenten per opleiding. We willen gewoon goed beginnen. Hierdoor is er meer persoonlijke aandacht en veel ruimte voor interactie”, vertelt Alexander van der Graaff, projectmanager van het Grensland College.

Het Grensland College wil in 2024 in totaal negen Associate Degree-opleidingen aanbieden. “Opleidingen in de techniek en de zorg staan ook hoog op het verlanglijstje van de regionale werkgevers”, zegt Alexander van der Graaff. “Daarom bouwen we ons aanbod verder uit met onder meer opleidingen in de engineering, technische bedrijfskunde, zorg en welzijn, maar ook in de logistiek en het groen.”

Meer informatie: www.grenslandcollege.nl

Jan Rietman interviewde Alexander van der Graaff hierover. Het interview is vanaf maandag 15 maart om 16.00 uur te zien op het televisiekanaal van RTV Slingeland.