Ondernemers die door de coronacrisis hun deuren hebben moeten sluiten, krijgen een extra steuntje in de rug van de gemeente Winterswijk. Wie in 2020 reclamebelasting heeft betaald, krijgt een compensatie van maximaal 540 euro. Bovendien komen ondernemers in aanmerking voor een eenmalige bijdrage van 750 euro. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.
Het moeten sluiten van winkels, horeca, sportscholen en diverse contactberoepen is een zware klap voor de lokale middenstand in Winterswijk. Landelijk bestaan er verschillende steun- en herstelpakketten die ondernemers tegemoet komen, zoals de NOW en TOZO, maar ook lokaal wil de gemeente hen blijven steunen. Twee weken geleden besloot het college om de gemeenteraad voor te stellen een aantal belastingen voor ondernemers kwijt te schelden voor 2021. Nu komt de gemeente lokale ondernemers verder tegemoet met twee aanvullende compensaties over het afgelopen jaar.