In de aanloop naar de Tweede Kamer verkiezingen komen drie CDA Kamerleden naar de Achterhoek. Op vrijdag 5 februari vindt het eerste gesprek plaats met Pieter Omtzigt, die zich onder meer bezig houdt met pensioenen, belastingen en buitenlandse zaken. Hij is de laatste tijd volop in nieuws over het aan de kaak stellen van misstanden rond de toeslagen.

Het gesprek start om 19.00 uur en is via een livestream te volgen op www.onlineliveevent.nl/cda . Tijdens het gesprek kunnen vragen gestuurd worden. Vanuit CDA Aalten-Dinxperlo zal CDA-wethouder Hans te Lindert gesprekspartner zijn, vanuit CDA Winterswijk fractievoorzitter Wim Wassink.

Op vrijdag 26 februari om 19:00 uur zal Evert Jan Slootweg te gast zijn en op vrijdag 5 maart 19:00 uur Jaco Geurts. Beide kamerleden zijn kandidaten uit Gelderland. Ze gaan in gesprek met lokale bestuurders over Achterhoekse thema’s, hoe die verbinden aan de landelijke politiek en het verkiezingsprogramma van het CDA.