Burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre doet, in navolging van het sluiten van cafés en sportkantines, de oproep aan jongeren om elkaar ook niet te ontmoeten in de hokken en keten. Het aantal besmettingen in Oost Gelre is zorgwekkend hoog. De enige manier om dit een halt toe te roepen is het aantal sociale contacten te beperken, aldus de burgmeester

Jongeren hebben over het algemeen minder last van het virus, maar ze dragen wel in belangrijke mate bij aan het verspreiden er van. De burgemeester wil wegblijven bij de discussie over de regels. Ze hoopt dat mensen niet op zoek gaan naar de randjes om de maatregelen te omzeilen. Bronsvoort doet ook een beroep op ouders die een keet op hun erf faciliteren om toe te zien dat die niet worden gebruikt en het gesprek met de jongeren daarover aan te gaan.