Jeltje Schraverus wordt naar verwachting de nieuwe bestuursvoorzitter ad interim van Santiz, waar de ziekenhuizen in Winterswijk en Doetinchem onder vallen. Ze gaat dan leiding geven aan het bestuur dat verder bestaat uit Erwin Bomers en Bijar Altalabani. Schraverus volgt daarmee Rolf de Folter op. Diens voorzitterschap duurde twee maanden, nadat hij bestuursvoorzitter Chrit van Ewijk in januari opvolgde. Van Ewijk trad af toen bleek dat het vertrouwen in hem was opgezegd. Dat gebeurde na een maandenlange discussie over het voornemen afdelingen van het SKB in Winterswijk over te brengen naar het nieuw te bouwen ziekenhuis in Doetinchem.

Eerder was Jeltje Schraverus voorzitter van de raden van bestuur van het Flevoziekenhuis in Almere, het Waterlandziekenhuis in Purmerend en Magentazorg in Zoetermeer. Ze heeft daarnaast een aantal toezichthoudende functies, grotendeels in de zorg.