De Raad van Toezicht heeft Erwin Bomers benoemd tot  lid van de Raad van Bestuur van Santiz, de koepelorganisatie van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk en het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem. De benoeming volgt op het vertrek van interim-bestuur Rolf de Folter, die op zijn beurt twee maanden geleden bestuurder Chrit van Ewijk opvolgde. De zittende bestuurder Bijar Altalabani zal zich in het bijzonder toeleggen op het bestuur van het SKB, Erwin Bomers op het bestuur van het Slingeland Ziekenhuis. Bomers is nu directeur Zorgbeleid in Doetinchem en is al 12 jaar directeur patiëntenzorg. Hij heeft een bedrijfskundige achtergrond. Op de kortst mogelijke termijn wordt verder een interim bestuurder aangetrokken die als voorzitter van de Raad van Bestuur leiding geeft aan het ontvlechtingsonderzoek, en na besluitvorming, een ontvlechtingsprocedure. Gezamenlijk vormen zij de Raad van Bestuur.