Het districtsbestuur van Kreis Borken met als gemeenten onder meer Vreden, Stadtlohn, Borken en Bocholt, raadt Duitse inwoners af om Nederland te bezoeken. Met name Winterswijk en Enschede worden in het persbericht van Kreis Borken genoemd als plaatsen om te mijden. De waarschuwing geldt uiteraard de mogelijkheid van besmetting met het coronavirus. die in Nederland groot zou zijn. In de aan Oost-Nederland grenzende deelstaat Nordrhein-Westfalen zijn ongeveer net zo veel besmettingen geregistreerd als in Nederland. Nordrhein-Westfalen heeft een vergelijkbaar aantal inwoners (18 miljoen) en is qua oppervlakte net iets kleiner dan Nederland. Als extra argument schrijven de Duitse autoriteiten dat Nederland voor het Duitse publiek op dit momeent minder aantrekkelijk is, nu de horeca is gesloten en aan winkels beperkingen zijn opgelegd.