Huisartsen in de West en Oost Achterhoek openen in samenwerking met Streekziekenhuis Koningin Beatrix Ziekenhuis in Winterswijk en het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem twee centra voor de huisartsenzorg aan inwoners met klachten die mogelijk op besmetting met Corona wijzen. In Winterswijk komt dit in het voormalig dialysecentrum van het SKB. Deze locatie heeft een eigen ingang aan het rechterdeel van de parkeerplaats.

Inwoners kunnen er alleen terecht na verwijzing door de huisarts en met een afspraak. In de centra worden mensen geholpen door een huisarts en doktersassistente, die de noodzakelijke beschermende kleding aan hebben. Er mag maximaal één begeleider mee.

Voor inwoners blijft het van belang om eerst te bellen met de eigen huisartsenpraktijk. De doktersassistente zal aan de telefoon extra vragen stellen over hoestklachten en andere klachten die mogelijk op het Coronavirus kunnen wijzen. Veel adviezen kunnen telefonisch afgehandeld.