Op zaterdag 12 oktober ontving Ton Abbink, eigenaar van juwelier Sellink, het predicaat hofleverancier in ontvangst van burgemeester Joris Bengevoord. Om hiervoor in aanmerking te komen moet een bedrijf honderd jaar bestaan en van onbesproken gedrag zijn. De grootvader van Ton Abbink startte in 1918 de juwelierszaak in de Meddosestraat.

Het predicaat hofleverancier is door de drie dochters van Ton Abbink aangevraagd, Sandra, Ciska en Marjon. “Vader is bescheiden, hij heeft al eens tegen klanten gezegd, dat hij het nooit zou aanvragen. Nu kan hij zeggen dat wij de aanstichters zijn”, zegt Marjon. “Maar hij heeft het verdiend. Hij heeft er hard voor gewerkt met zoveel passie. Het is niet alleen waardering voor onze vader, maar ook voor onze grootouders en voorouders die in 1918 als juwelier zijn begonnen. Ton Abbink was op de hoogte van de aanvraag, zodat het niet helemaal als een verrassing kwam. “Ik ben er nu blij mee. Het is waardering voor de honderd jaar dat deze zaak al bestaat.”