Op vrijdag 11 oktober werd de eerste groentour op de werf van de ROVA in Winterswijk gehouden. Hiervoor is een speciaal leslokaal ingericht. De wethouders Tineke Zomer van Winterswijk, Martin Veldhuizen van Aalten en Bart Porskamp van Oost Gelre trokken samen met drie leerlingen van groep zes van basisschool Sint Willibrordus uit Groenlo een gordijn weg voor een wand met grondstoffen. Daarna startte de groentour officieel. De tour bestaat uit een les en een rondleiding op de werf. De komende tijd zullen vele leerlingen uit de drie Oost-Achterhoekse gemeenten met de speciale Groentourbus, die op gas gemaakt uit afval rijdt, worden opgehaald en naar de ROVA-werf in Winterswijk worden gebracht. Tijdens de les wordt spelenderwijs duidelijk gemaakt hoe we het beste met afval kunnen omgaan en hoe dat het beste gescheiden kan worden. Voorkomen van afval, bleek tijdens de les, is echter het beste.