Tussen de stations Aalten en Bocholt gaat vanaf het einde van 2019 weer dagelijks een bus rijden. Daartoe is maandag 11 maart in Bocholt een intentieverklaring ondertekend, door onder meer wethouder Martin Veldhuizen (VVD) van Aalten.

Het is een vervolg op een proef tussen 1 december 2017 en 1 mei 2018. Die proef werd als een succes gezien. Op werkdagen maakten gemiddeld 90 mensen gebruik van de bus, merendeels (ca. 60 %) Duitse scholieren. Die gebruikten overigens vooral het “Duitse” deel van het traject, degenen die het hele traject benutten maakten ongeveer een kwart van de gebruikers uit. Onderzoekers verwachten dat de grensoverschrijdende buslijn in de toekomst 120 tot 150 reizigers per dag zal trekken.

Daarbij is rekening gehouden met de  elektrificatie van de spoorlijn van Bocholt naar Wesel over enkele jaren. Dan ontstaat  een snelle verbinding met het Ruhrgebied en het vliegveld in Düsseldorf.

De provincie Gelderland draagt financieel bij aan de busverbinding Aalten-Bocholt.