Op zaterdag 2 februari presenteerde Wim van Eerden voor het laatst het programma Pluk de dag op Radio Slingeland. Van Eerden is al bijna 25 jaar actief voor de lokale omroep. Hij is bij veel Winterswijkers vooral bekend van het zaterdagmorgenspelletje Wie kent Wenters. Hij gaf dan cryptische aanwijzingen over een plek in Winterswijk, waar hij werkelijkheid of in gedachten was. In zijn laatste uitzending was één aanwijzing genoeg voor de eerste luisteraar die belde om te raden dat hij de gymzaal bij de Emmaschool bedoelde.

In al die jaren dat hij het spelletje presenteert zijn er veel plekjes gepasseerd. “Maar er zijn er dan ook meer dan genoeg”, zegt hij. Van Eerden heeft ook veel mensen geïnterviewd voor verschillende programma’s van RTV Slingeland. Jarenlang bezocht hij de wekelijkse persconferentie van de gemeente, waarbij de burgemeester of een wethouder interviewde. Van Eerden denkt ook met genoegen terug aan de donderdagavonden voor het Volksfeest. Hij en andere medewerkers van Slingeland gingen dan alle plaklocaties af en vertelden er live op de radio over.

Wim van Eerden stopt om gezondheidsredenen. Zodra hij in de studio was voelde hij zich meteen in zijn element, maar de weg er naar toe en de voorbereiding van het spelletje en de gesprekken kostte hem de laatste tijd steeds meer moeite. “Het is goed geweest”, zegt hij. Het meest zal hij de contacten missen die hij door zijn radiowerk met vele Winterswijkers had. Van Eerden bedankte aan het einde van zijn laatste Pluk de dag iedereen die al die jaren naar hem heeft geluister