Winterswijk – Johan Meerdink (66) uit Winterswijk is zondag 27 januari benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet als cantor-organist bij de Protestantse Gemeente Lichtenvoorde en diverse dirigentschappen.

Locoburgemeester Ilse Saris van de gemeente Winterswijk reikte de onderscheiding aan hem uit na de kerkdienst van de Protestantse Gemeente in de Johanneskerk in Lichtenvoorde.

Verdiensten
De heer Meerdink heeft zich de afgelopen 50 jaar ingezet als cantor-organist. In 1969 is hij gestart bij de Gereformeerde Kerk te Lichtenvoorde. Vanaf 1990 was hij cantor-organist bij de Hervormde Gemeente Lichtenvoorde.

Per 1 juli 2007 zijn de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Kerk gefuseerd tot de Protestantse Gemeente Lichtenvoorde en is de heer Meerdink cantor-organist bij gezamenlijke diensten. Daarnaast is hij als vrijwilliger betrokken bij het koor als pianist en (inval)dirigent. De heer Meerdink heeft zich ook met veel enthousiasme en creativiteit ingezet voor vernieuwing in de kerkmuziek.

Naast zijn enorme inzet voor de Protestantse Gemeente in Lichtenvoorde, was hij 18 jaar dirigent van de Westendorpse fanfare en dirigent bij de orkesten Excelsior in Silvolde. Bij het Woolds Mansleu Koor, Gemengd Koor Kotten en Vrouwenkoor Zang en Vriendschap is de heer Meerdink actief als pianist en plaatsvervangend dirigent. Daarnaast is hij leider van de Bigband Jazzewind.

De heer Meerdink wordt als musicus alom gewaardeerd voor zijn kundigheid en ervaring, met een enorme betrokkenheid bij zijn activiteiten binnen de kerk en bij de koren.