Op dinsdag 19 februari 2019 organiseren museum Villa Mondriaan en Stichting Vrienden van de Jacobskerk Winterswijk ‘Back to the 80s met Mondriaan’. Tijdens deze avond gaan bezoekers terug in de tijd, naar de Jacobskerk aan het eind van de 19e eeuw zoals Mondriaan dit ook heeft meegemaakt tijdens zijn jonge jaren in Winterswijk.

De Jacobskerk speelde regelmatig een rol in Mondriaans vroege schilderkunst. Maar hoe zag destijds het interieur eruit? Hoe werd er gezongen, en wat waren de theologische opvattingen destijds? En hoe heeft het geloof zijn leven en kunst beïnvloed? Museum Villa Mondriaan en Stichting Vrienden van de Jacobskerk Winterswijk willen deze oude tijden doen herleven. De avond begint in Villa Mondriaan met een rondleiding door de tentoonstelling ‘Het Spirituele Pad’ over de invloed van het geloof en spiritualiteit op de vroege kunst van Mondriaan. Daarna wordt een bezoek gebracht aan de Jacobskerk, geïnspireerd op de diensten aan het eind van de 19e eeuw in Winterswijk.

Om 19.00 uur begint de rondleiding door de tentoonstelling ‘Het Spirituele Pad’ in Villa Mondriaan. Rond 20.00 uur is er een gezamenlijke wandeling naar de Jacobskerk onder klokgelui van de 17e eeuwse Zondagsklok. Één van de luidklokken die Mondriaan vaak zal hebben gehoord. Om 20.30 uur, na een kopje koffie, start het programma in de kerk. Cantor-organist Wim Ruessink neemt de bezoekers mee naar een zondagochtend van de jaren 80 en 90 van de 19de eeuw.

 

‘Back to the 80s met Mondriaan’ vindt plaats op dinsdag 19 februari 2019 vanaf 18.45 uur. Deelname bedraagt €10,00 per persoon. De deelname aan alleen het programma in de Jacobskerk bedraagt €5,-. Voor donateurs en vrijwilligers van Villa Mondriaan en Vrienden van de Jacobskerk geldt een gereduceerd tarief van €5 (beide programma’s) en €2,50 (alleen Jacobskerk). U kunt een plek reserveren door te mailen naar info@villamondriaan.nl.

‘Back to the 80s met Mondriaan’
Datum: Dinsdag 19 februari 2019
Tijd: Inloop 18.45 uur

Locatie: Zonnebrink 4 (Museum Villa Mondriaan) en Markt 1 (Jacobskerk) te Winterswijk
Aanmelden via info@villamondriaan.nl, reserveren verplicht
Informatie: www.villamondriaan.nl of +31 (0) 543 51 54 00