Winterswijk, 17 januari 2019 – Op zaterdagochtend 2 februari a.s. organiseert de Bibliotheek Winterswijk een PeuterParty ter ere van de Nationale Voorleesdagen. Het feest begint om 10.00 uur en zal duren tot ongeveer 12.30 uur. Het wordt een waar festijn, met muziek, voorlezen én een muzikale voorstelling! Niet zo maar een voorstelling…. Theater Tweekant speelt ‘Waar is de kat’. De toegang tot de PeuterParty is gratis.

Prentenboek van het Jaar en Muziek op schoot

De PeuterParty wordt rond 10.10 uur geopend met het voorlezen van het Prentenboek van het Jaar, Een huis voor Harry (Leo Timmers).
In Een huis voor Harry is kater Harry bijna altijd binnen. Maar als vlinder Vera tikkertje wil spelen, gaat hij mee naar buiten. Dan verdwaalt Harry in de stad. Alleen Vera weet de weg naar huis. Kan iemand hem helpen Vera te vinden?
Ook om 11.00 uur wordt het verhaal voorgelezen.

Tussen de twee voorleesvoorstellingen door kunnen de peuters zich om 10.30 uur heerlijk uitleven bij Muziek op schoot, verzorgd door Miriam van Dixhoorn van ‘Toermalijn’.

Voorstelling ‘Waar is de kat’
Om 11.30 uur kan iedereen vanaf 3 jaar komen kijken naar de muzikale voorstelling van Theater Tweekant: ‘Waar is de kat’, naar het gelijknamige boek van Mary Heylema.
Detective de Boer wil altijd alles weten. Samen met Kat speurt hij overal naar antwoorden op vragen. Waarom sleept Buur zo met haar spullen? Wat moet ze met die lege dozen? Maar hoe meer vragen hij stelt, des te minder antwoorden hij krijgt. En dan verdwijnt Kat ook nog. Kat, zijn grootste speurdersvriend. Detective vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit. Hij vindt iets vreemds. Dat is verdacht…
De voorstelling duurt ongeveer een half uur en is gratis toegankelijk voor peuters en hun (groot)ouders.

Cadeautje
Peuters die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de Bibliotheek ontvangen een toepasselijk cadeautje.