Tom van Beek verlaat per direct de Winterswijkse VVD fractie. De reden hiervoor is dat het raadslid illegaal in een pand woonde wat nog geen woonbestemming had. Hiermee heeft hij de regels wettelijk overtreden. De heer Van Beek heeft daarom besloten de gemeenteraad van Winterswijk te verlaten omdat hij ook vindt dat de integriteit van een raadslid of fractie nooit ter discussie mag staan. VVD Winterswijk waardeert het besluit van van Beek en bedankt hem voor de jarenlange inzet.

Van Beek heeft vorig jaar een kantoorpand op de hoek van de Beukenhorstweg in het centrum van Winterswijk gekocht. Hij wilde het verbouwen en er gaan wonen. Hij is er echter al gaan wonen terwijl de procedure om het pand een woonbestemming te geven nog liep. Volgens VVD-fractievoorzitter Inge Klein Gunnewiek wist Van Beek niet dat hij er nog niet mocht wonen.

De VVD laat weten dat Van een gemeenteraadslid mag echter verwacht worden dat hij de regels kent en er zich ook aan houdt. Nadat de overtreding duidelijk was geworden was volgens Klein Gunnewiek het ook voor Van Beek duidelijk dat hij zijn raadslidmaatschap moest beëindigen. Hij wordt opgevolgd door Tineke van der Linden-Plass.

Foto: Bernhard Harfsterkamp