Het college stelt de gemeenteraad voor om de onbeveiligde spoorwegovergang aan de Veldhorstweg te beveiligen en de overgang aan de Klandermansweg op te heffen. Deze maatregelen moeten de veiligheid rondom het spoor verbeteren.

Vorig jaar heeft de gemeenteraad ingestemd met de aanpak van vijf nog niet beveiligen overwegen in Winterswijk. Toen is besloten dat verweg Huttenweg en een tweede overweg beveiligd zou worden, de overige drie onbeveiligde overwegen zouden opgeheven moeten worden.

Voor de Veldhorstweg en de Klandermansweg was nog niet bepaald welke beveiligd zou worden. Eén van de twee zou opgeheven moeten worden, de ander beveiligd. Na diverse gesprekken met belanghebbenden stelt het college de gemeenteraad voor de overweg aan de Veldhorstweg te beveiligen en de overweg aan de Klandermansweg op te heffen. ”We hebben de belangen van alle betrokkenen zorgvuldig gewogen. Wij denken dat dit voorstel de beste oplossing is om het spoor in Winterswijk veiliger te maken”, zegt wethouder Wim Aalderink.

De overwegen aan de Vreehorstweg, Klandermansweg en Greversweg worden onttrokken van de openbare weg.