Foto: Google Maps

Gemeente Winterswijk en Bonum Vastgoed gaan op zoek naar een nieuw eigenaar voor het pand Kloetenseweg 64. De huidige gebruiker, cafetaria het Pelkhuisje, vertrekt daar later dit jaar.

“We zijn er samen met de gemeente wel uit dat er totaal iets nieuws moet komen”, zegt de heer Jannink van Bonum Vastgoed. “Een toekomst met een supermarkt zit er helaas niet in. We hebben navraag gedaan bij alle landelijke supermarktketens, en ook lokaal hebben we geïnformeerd. Een supermarkt of andere winkels zullen hier niet komen. Simpelweg omdat ze dat zelf niet willen.”

Het pand heeft twee verdiepingen en voor allebei de etages wordt invulling gezocht. “We willen voor de buurt graag allereerst een voorziening op de begane grond”, aldus wethouder Wim Aalderink. De heer Jannink voegt daaraan toe: “We willen iets neerzetten waar de buurt echt plezier van gaat hebben; een plek waar men terecht kan. Waarschijnlijk dus niet meer voor boodschappen maar wel voor andere zaken die de buurt nodig heeft. We nemen liever even de tijd om goed uit te zoeken wie zich hier zou willen vestigen, dan dat we snel een plan in elkaar zouden steken.’’

Allereerst wordt er gezocht naar invulling voor de benedenverdieping. “Zodra duidelijk is wie zich op de begane grond gaan vestigen, gaan we ook bekijken wat we daarboven willen”, zegt Aalderink. “De gebruiker moet wel bij de wijk passen. En daarover zullen we naar goed Winterswijks gebruik op tijd met de buurt in gesprek gaan.”

Vandalen zijn er in elk geval niet welkom. “In de tussentijd houden we de situatie goed in de gaten”, verzekert Jannink. “We hebben een beheerder aangesteld meteen nadat de eerste meldingen van overlast en vandalisme bij ons binnenkwamen.”