Foto: Google Maps

Burgemeester Bengevoord heeft smartshop en growstore Jamaica voor twee weken gesloten. Deze maatregel werd genomen na politieonderzoek waarbij, na een eerdere waarschuwing, een verkeerd product werd aangetroffen in het assortiment.

De shop verkoopt de drug 3-MMC en werd hiervoor in mei al op het matje geroepen door de gemeente maar de winkel is toen gewoon doorgegaan met het verkopen van de drug. “De stof heeft een hallucinerende werking en kan daarnaast, zoals mede is gebleken uit de ontvangen meldingen, andere lichamelijke klachten teweeg brengen”, aldus gemeente Winterswijk.

Niet eens met gemeente
Jamaica laat via Facebook weten het niet eens te zijn met de gemeente. “Door onenigheid met de gemeente zijn wij tijdelijk gesloten.” Ook laat de zaak weten dat het product niet illegaal is. “Het product (de drug 3-MMC) is in Nederland is 100% legaal.”

Jamaica is nu twee weken gesloten en het is nog niet bekend wanneer de winkel open gaat.