Foto: Nel Schellekens

Nel Schellekens en Henk den Herder hebben hun handtekening gezet op de huurovereenkomst voor het Keunenhuis in het Woold. Het stel wil een nieuw concept ontwikkelen dat aansluit bij de historische boerderij en het omliggende landgoed.

“Het is bezegeld: de restauratie van het Keunenhuis en de herbestemming ervan tot m’n culinaire proeftuin: het wordt zo geweldig!”, laat Nel Schellekens weten. Ook Natuurmonumenten is blij met de komst van Henk en Nel naar het monumentale pand. ‘We zien met Nel en Henk een prachtige toekomst voor het Keunenhuis tegemoet”, laat gebiedsmanager Udo Hassefras weten. Voor de restauratie van het Keunenhuis is door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een subsidie van 875.000 euro beschikbaar gesteld. 

Nels No Waste Keuken
De historische boerderij wordt de komende maanden gerenoveerd tot proeftuin, die de naam Nels No Waste keuken gaat krijgen. Schellekens staat bekend om het koken met natuurlijke producten van wat er van het land komt, de ‘kop tot kont’ methode. De methode houdt in dat er geen ‘voedselverspilling’ bestaat maar dat je altijd van je ‘afvalproduct’ weer een nieuw gerecht kunt maken. “In het Keunenhuis wil Nel verleden, heden en toekomst samenbrengen. Een prachtige, authentieke en eerlijke locatie waar Nel haar producten kan ontwikkelen en kan laten proeven; het moet vooral een (zelf) ervaringscentrum worden”, aldus Natuurmonumenten.