Foto: RTV Slingeland

Marijke Esselink mag toch meedoen aan het Wereldkampioenschap voor junioren. De atlete kwam tijdens het Nederlands Kampioenschap zes punten te kort om zich te kwalificeren maar de Atletiekbond heeft toch besloten dat ze mag deelnemen aan het WK in het Finse Tampere. In totaal doen er 21 Nederlandse atleten mee namens Nederland.

De Meddose is bezig aan een goede reeks deze maand. Vorig weekend pakte zij een gouden plak bij de honderd meter horden. Daarnaast pakte ze ook brons bij het onderdeel hoogspringen en ook nog een persoonlijk record bij de horden bij het NK Atletiek in Emmeloord. 

Eerder deze maand werd de Achterhoekse ook Nederlands Kampioen tijdens het NK meerkamp outdoor. Hierbij behaalde de atlete uit Meddo ook twee persoonlijke record’s op speerwerpen en verspringen.